Ce este SHAKTI?

Ce este SHAKTI?

Atunci când întâlnești o femeie deosebită, cu un farmec aparte, apar acele momente de stop magic, când percepi lumea într-un alt mod, mult mai intens, uimitor și benefic.

Te simți fascinat de energia ei frumoasă, fermecătoare care te face să plutești de fericire/visezi și să dorești să îi deslușești misterul. Feminină, puternică, jucăușă, senzuală, într-un cuvânt, o adevărată SHAKTI!

Ce înseamnă SHAKTI? 

 În tradiția orientală, textele străvechi acordă un loc foarte important conceptului de “SHAKTI”. În limba sanscrită, termenul “SHAKTI” înseamnă „putere feminină“, „forță a Naturii“ sau „energie“. SHAKTI este personificarea energiei feminine primordiale.

Considerată ca fiind contrapartea feminină (–) sau iubita lui Shiva, Supremul Masculin (+), SHAKTI este expresia Eternului Feminin sau a Zeiței Mamă, unificând feminitatea și maternitatea, prin manifestarea sa ca Forță fundamentală a Naturii. 

 SHAKTI este energia feminină primordială sacră

 Feminitatea conferă femeii nenumărate însușiri și energii specifice. Așa cum un pictor sau un sculptor are nevoie de timp, de inspirație și de multă muncă pentru a-și desăvârși opera, tot așa și o femeie are nevoie să își trezească aceste energii în mod gradat, plenar și armonios pentru a se desăvârși și a ajunge să manifeste feminitatea sublimă, elevată, copleșitoare. 

Ceea ce face ca o femeie să manifeste o stare de fascinație și de mister feminin copleșitor este trezirea și amplificarea stării de SHAKTI în universul ei lăuntric, adică a acelei energii feminine primordiale care însuflețește, dă viață, creează, sau altfel spus, a Sfântul Duh.

Probabil că multe femei se vor întreba ce legătură are divinitatea cu farmecul și misterul feminin. 

Adevărata frumusețe e aceea care izvorăște din conectarea la sursă, la Creație. O femeie devine desăvârșită, fascinantă, fermecătoare atunci când își regăsește în sine Creatorul și apoi oferă tuturor, cu nesfârșită grație, natura sa divină într-o manieră cât se poate de feminină. 

Secretele dezvăluite ale unor tratate tantrice străvechi 

SHAKTI este venerată în Orient în diferitele sale aspecte feminine, cele mai cunoscute fiind trei tipuri de energii feminine tainice :

  • KRIYA SHAKTI - puterea cea tainică a acțiunii
  • ICCHA SHAKTI - puterea cea tainică a voinței ori a intenției,
  • JNANA SHAKTI - puterea cea tainică a cunoașterii.

În aceste tratate secrete se arată că, atunci când aceste SHAKTI-uri sau puteri feminine tainice se trezesc pe deplin în ființa noastră, ele declanșează transformări interioare profunde și ireversibile. 

Puncte focar de corespondență la nivelul trupului 

În universul lăuntric al fiecărei ființe umane se află trezite sau în stare latentă astfel de SHAKTI-uri (energii) ce prezintă unele puncte focar de corespondență la nivelul trupului. Unele puncte bioenergetice care sunt cunoscute în presopunctură corespund acestor puncte-focar tainice prin intermediul cărora putem trezi în mod gradat aceste SHAKTI‑uri sau puteri feminine tainice.

Presopunctura și masajul pot să producă importante transformări interioare care au loc prin trezirea gradată a acestor SHAKTI‑uri, mai ales dacă cel (sau cea) asupra căruia (căreia) se acționează este foarte atent(ă) la toate energizările care pot apărea, atât imediat, cât și în intervalul de 24 de ore care urmează după momentul în care are loc ședința de masaj sau de presopunctură. 

Puterea de fascinație a energiei feminine conștiente 

În epoca actuală, toate aceste informații par să sune ca niște povești demult apuse și învechite. Misterul feminin însă va exercita întotdeauna o atracție extraordinară pentru majoritatea ființelor umane. Nu este vorba aici despre faimosul „ la donna e mobile”(femeia este schimbătoare) ci despre puterea de fascinație și de transformare spirituală pe care le manifestă energia feminină conștientă, sublimă și elevată.

Atunci când întâlnești o femeie prin care se manifestă din plin Eternul Feminin, Matricea Creatoare Universală, Marea Mamă sau MAHA SHAKTI, și care este conștientă de conectarea ei permanentă la această Matrice Universală, nu o vei putea uita cu ușurință iar amintirea ei îți va trezi curiozitatea de a descoperi această putere tainică în tine însuți și dorința de a învăța să te reconectezi la Eternul Feminin sau MAHA SHAKTI.

 Mama Divină sau MAHA SHAKTI 

 Pentru o femeie care dorește să asimileze starea de SHAKTI și calitățile care îi sunt caracteristice, este esențial să înțeleagă conceptul de SHAKTI. Despre MAHA SHAKTI se spune în „Bhairava Yamala Tantra” : „Ea este însăși pura lumină transcendentă din care se nasc toate lucrurile și ființele create”. 
O femeie în care s-a trezit plenar starea de SHAKTI este o manifestare perfectă a Mamei Divine, ea devine o forță misterioasă a naturii, elevată, euforică, maternă, feminină, senzuală, dumnezeiască, benefică.

Deschiderea porților către o nouă realitate 

Acele femei extraordinare care manifestă o puternică aspirație spirituală, vor începe să perceapă treptat nu doar universul fizic al lumii vizibile, tangibile, ci și o nouă realitate a lumii invizibile care le va deschide porțile comorilor dumnezeiești. 

Lumea în care trăim este dominată de simțuri și de instincte primare iar esența divină a sufletului nostru, adevăratul nostru Sine a fost îngropat în straturile adânci ale subconștientului de către majoritatea dintre noi. 

Atunci când rostești de exemplu expresia „eu însumi” sau „eu însămi”, te gândești oare la scânteia din Dumnezeu Tatăl care există în tine? Ne-am identificat atât de mult cu rolul pe care îl jucăm în societate încât am uitat cine suntem cu adevărat.

Pentru a transcende această iluzie în care suntem înlănțuiți trebuie să fim capabili să ne detașăm de ea și să ne reconectăm, la cordonul cosmic ombilical-MAHA SHAKTI sau Sfântul Duh, care ne va repune într-o legătură tainică, inefabilă ce există între noi și Dumnezeu. 

Câteva calități specifice unei  SHAKTI


Calitățile specifice ale unei femei excepționale în care s-a trezit plenar starea de SHAKTI:

Iubirea *Vitalitatea *Bunătatea *Rafinamentul *Umilința *Înțelepciunea *Demnitatea *Inteligența creatoare *Curajul *Dăruirea *Capacitatea de abandon. *Spontaneitatea *Transfigurarea *Jucăușenia *Erotismul pur *Aspirația spirituală *Încrederea în sine *Entuziasmul *Recunoștința *Consecvența 

Cel mai simplu mod de a asimila aceste atribute este transfigurarea acelor femei care le manifestă prin starea lor de SHAKTI. Prin intermediul acestui proces alchimic de transfigurare, elementele realității exterioare sunt înnobilate, distilate și transformate într-o realitate nouă, elevată, minunată, încărcată emoțional, cu care cea sau cel care transfigurează se identifică și o asimilează. Urmărește să petreci timp de calitate în compania unor astfel de femei.

Masajul tantric pentru femei care include și masajul special al vaginului, numit în tradiția tantrică yoni masaj este, de asemenea, o metodă excelentă de a experimenta erosul pur și de a trezi starea de SHAKTI, prin stimularea punctelor focar specifice unor tipuri tainice de energie feminină. 

Citește mai mult despre masajul tantric pentru femei și yoni masaj

Îți poți amplifica starea de SHAKTI chiar și în momentele de relaxare petrecute în natură, când asculți o muzică sublimă sau când îți manifești creativitatea. 

Trezirea stării de SHAKTI de către un număr cât mai mare de femei va conduce treptat, prin sintonanță, la elevarea femeilor de pe întreaga planetă și astfel, femeia va putea avea în permanență acces la arhetipul feminin perfect, inepuizabil, dumnezeiesc al lui MAHA SHAKTI.

Magică, misterioasă și plină de forță este femeia în a cărei inimă tronează Dumnezeu, căci atunci El îi pune la picioare întregul Univers.